Politica de Returnare a Produselor

  • Pentru produsele achizitionate on-line/telefonic:


Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform OUG. 34/2014 in cazul in care cumparatorul este nemultumit de performantele sau calitatea produsului, sau daca constata ca produsul nu corespunde cerintelor sale. Produsele se pot returna, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

Contravaloarea produselor comandate se va returna in maximum 14 zile calendaristice de la data denuntarii in scris a contractului de catre cumparator.

Pentru produsele achizitionate si platite prin card bancar, banca emitenta poate debloca suma blocata in contul clientului in termen de 1-30 de zile, in functie de politica acesteia.


  • Conditii generale de returnare:


Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform.

Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Recomandam returnarea produselor in ambalajul cu care au fost expediate si impreuna cu toate documentele (manual de utilizare, garantie), aceasta nefiind o obligativitate - Legea 249/2015, Art. 16, punctul 8.

SC Eurostoc Online International SRL poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorare, fara ambalaj, fara accesorii, etc. pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului.

Costul transportului produselor mai sus mentionate revine in responsabilitatea clientului. In cazul in care produsul a fost achizitionat intr-o perioada in care este in vigoare o oferta de transport gratuit, daca produsul va fi returnat, se va retine din valoarea acestuia costul de expediere suportat initial de SC Eurostoc Online International SRL. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. In cazul unui produs neconform, va invitam sa ne contactati.

Va rugam sa returnati produsul in aceeasi stare in care a fost livrat (in cutia originala a produsului cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Orice defect vizibil constatat de operatorii SC Eurostoc Online International SRL in cazul produselor returnate, nu pot fi asumate de SC Eurostoc Online International SRL pentru expeditiile prin curier, in cazul in care nu ne-ati informat cu privire la existenta acestora in termen de maxim 24 de ore de la receptie, decat in cazul in care producerea acestora era inevitabila in determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produsului.

Asadar, in cazul in care produsul nu este returnat in starea in care a fost livrat impreuna cu accesoriile incluse sau prezinta vicii vizibile cu ochiul liber ce nu sunt precizate in procesul verbal incheiat cu agentul curier la momentul receptiei sau despre care nu ne-ati informat in termen de maxim 24 de ore de la receptie, consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu poate fi descurajanta pentru consumatori in a-si exercita dreptul de retragere.

Te rugam ca produsele pe care le returnezi sa fie resetate la valorile din fabrica (acolo unde este cazul), fara a fi securizate cu cont de utilizator si parola. In cazul in care resetarea nu a fost efectuata inainte ca produsul sa ajunga la noi, se va retine din contravaloarea produsului suma de 100 lei + TVA, aceasta suma reprezentand taxa de aducere a produsului la statusul de nou.

Daca produsul sufera deteriorari pentru care consumatorul este responsabil, ne rezervam dreptul de a solicita o diminuare a valorii produsului pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Acesta clauza se aplica conf. O.U.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G. 34/2014.

Dupa perioada de 14 zile calendaristice, conform legii produsele nu mai pot fi returnate.


  • Procedura de Returnare:


In cazul in care un consumator doreste sa returneze un produs, consumatorul completeaza formularul de retragere in format electronic si realizeaza pasii urmatori:

1. Completeaza Formularul de Returnare Produs. Daca intampinati erori, puteti completa acest formular si trimite catre noi prin email la adresa contact@eurostoc.ro sau prin posta/curier.

2. Trimite produsul si toate accesoriile primite, certificatul de garantie si o copie a facturii la adresa primita prin email sau telefonic de la Eurostoc Online International SRL, precizand pe AWB "Returnare Produs Eurostoc.ro". Clientul este responsabil de impachetarea produsului si a documentelor necesare pentru expediere. Va rugam sa nu scrieti pe ambalaj adresa de livrare ci doar pe AWB. Expediati produsele la adresa fizica primita prin email, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.

3. Cheltuielile de transport sunt suportate conform legii de catre client. In cazul in care expediati coletul cu plata la destinatie, vom fi nevoiti sa facturam contravaloarea transportului plus costul kilometrilor aditionali daca este cazul sau sa refuzam ridicarea coletului.

Formularul de returnare este un model si nu este obligatoriu.

Atentie! Cheltuielile de retur vor fi suportate de catre client, conform legii, si vor fi achitate curierului in momentul predarii coletului cu produsele returnate. Clientul poate alege firma de curierat cu care produsul este expediat catre centrul logistic. Nu recomandam retururile prin Posta Romana.


  • Restituirea Banilor:


Restituirea banilor se va face conform legii in termen de 14 de zile calendaristice de la data denuntarii in scris a contractului prin virament intr-un cont bancar transmis de dumneavoastra pe formularul de retur. Contul bancar trebuie sa fie in lei. Intarzierea furnizarii datelor despre contul bancar poate duce la intarzierea returnarii banilor. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Pentru produsele achizitionate si platite prin card bancar, banca emitenta poate debloca suma blocata in contul clientului in termen de 1-30 de zile, in functie de politica acesteia.

Clientii persoane juridice nu pot face retururi pentru produsele comandate, conform OUG. 34/2014.

Pentru informatii suplimentare privind returnarea produselor ne puteti contacta la numarul de telefon din pagina de contact in timpul orelor de program sau ne puteti scrie la adresa contact@eurostoc.ro.


  • Exceptari de la dreptul de retragere:


Conform OUG. 34/2014 Art.16 Litera e) fac exceptie de la dreptul de retragere si nu pot fi returnate articole de igiena (Ex.: Pompe de san, aspiratoare nazale, sterilizatoare, aparate aerosol, tampoane san, suzete etc. sau care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid).

Art.16 Litera e): "- furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;"


Coletele de retur se trimit la adresa SC Eurostoc Online International SRL, Str. Livezii, Nr. 37, Depozit Eurostoc, Loc. Alba Iulia, Jud. Alba, Cod Postal: 510170, Telefon Contact: 0769 064 522

Pentru informatii suplimentare privind returnarea produselor ne puteti contacta la telefon in timpul orelor de program sau ne puteti scrie la adresa contact@eurostoc.ro.


Formular Returnare Produse:
Pentru a returna un produs, va rugam completati Formularul de Returnare de mai jos:

Retur - Eurostoc.ro